GCP Hoofdstuk 1

***
Gonna Catch Pikachu
Lily Frank


Gonna Catch Pikachu is een uitgave van Polder Publishers.
Copyright © 2016 Polder Publishers
Auteur: Lily Frank

www.lilyfrankromance.blogspot.nl
lilyfrank@tintelingromance.nl
Twitter: @lilyfrankbooks

Omslagontwerp: Marijke F. Jansen
Omslagfoto: Wu Hao en iStock Photo
Tekstredactie: Marijke F. Jansen

Eerste druk: 2016
ISBN: [nummer]
NUR: 343

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. 

♥ 1 ♥

'Ha, Jen! Leuk dat je er bent.' Rick laat zijn ogen waarderend over mijn outfit glijden. 'Wat zie je er gaaf uit, zeg!'
Ik bloos door zijn opmerking. 'Dank je,' zeg ik en strijk mijn kleding glad. Eigenlijk vond ik het nog best lastig om een tof kostuum te bedenken voor het feest van vanavond. Door mijn Japanse afkomst vind ik veel rollen uit de westerse sprookjes niet zo goed bij me passen. Zeg nu zelf: een Belle met spleetogen? Een Assepoester met lang zwart haar? Of een Elsa met een zwarte vlecht? Ik vind het maar niets. In plaats daarvan heb ik gekozen voor een outfit die beter bij mijn voorkomen past: een kostuum uit de film Crouching Tiger, Hidden Dragon.
'Jij ziet er trouwens ook gaaf uit,' zeg ik en knik goedkeurend naar zijn eigen kostuum. Hij heeft zich voor de gelegenheid in een superstrak Supermanpak gehesen, waarin zijn afgetrainde torso goed zichtbaar is. En zijn... Het staat hem erg goed. Ik slik.
'Dank je.'
'Gefeliciteerd, trouwens. Dertig is een mooie leeftijd.' Ik duw hem een cadeautje in zijn handen.
Zenuwachtig kijk ik toe hoe zijn vingers aan het plakband peuteren, tot hij ongeduldig het papier kapot scheurt. Zou hij het leuk vinden? Of zou hij het al hebben?
'Een muziekdvd van Metallica, tof!' Hij kijkt me aan en lacht een beetje onzeker. 'Je hebt het veel te gek gemaakt, Jen.'
Ik bloos en kijk naar mijn tenen. 'Ik zag het liggen en dacht: hier doe ik je volgens mij een groot plezier mee,' mompel ik. Uiteraard is het zo niet helemaal gegaan; ik heb tien winkels doorgespit voordat ik deze dvd te pakken had gekregen, maar dat hoeft hij niet te weten.
'Dankjewel,' zegt hij met een grijns en ik krijg twee zoenen van hem. Spontaan zweef ik een stukje boven de grond.
'Ha Rick! Gefeliciteerd!' De volgende gast staat alweer achter me.
'Drinken en hapjes staan op tafel.' Hij wijst achter zich. 'Ik zou zeggen: veel plezier vanavond!'
'Bedankt. Dat gaat wel lukken.' Ik glimlach voorzichtig naar hem. 'Tot straks.' Dat hoop ik tenminste, want ik heb geen idee hoe druk hij het de rest van de avond zal hebben. Ik loop langs hem heen naar binnen, de schuur in.
Binnen is het al lekker druk. In de schemerige ruimte staat het volgepakt met groepjes kletsende mensen. Aan het plafond hangen slingers met lampionnen. Zo te zien hebben ze kerstverlichting gebruikt om die van licht te voorzien. Op de achtergrond klinkt stevige muziek. Mijn hart maakt een sprongetje. Deze avond gaat geweldig worden.
'Jen!' roept een stem naast me enthousiast. 'Je hebt het toch gered!' Het is Georgina, die uiteraard is uitgedost als Belle in baljurk, compleet met hoepelrok.
Ik knik blij terug. 'Ja, we waren een keer op tijd klaar met opruimen op het werk.'
'En wat zie je er... leuk uit.' Het komt er aarzelend uit. 'Wie moet het voorstellen?'
'O wauw! Jij bent gewoon verkleed als je naamgenoot!' Iemand duwt Georgina nogal hardhandig opzij. 'Jen Yu. Wauw, het lijkt echt sprekend.'
Ik grijns naar deze nieuwkomer. Ik had eigenlijk al wel een beetje gerekend op de aanwezigheid van Sjoerd. Die is een echte fan van martial artfilms. Zelf is hij verkleed als een blonde versie van Bruce Lee.
'Heb je The Green Destiny ook bij je?'
'Natuurlijk,' zeg ik trots en vis mijn replica van het zwaard onder mijn tuniek vandaan.
'O! Moet je dat eens zien!' Georgina's ogen worden groot en ze wijst enthousiast over mijn schouder. 'Die is echt cool verkleed!'
Ik draai me om en bots tegen een grote wolk geel. Door de impact knal ik achteruit en plof onzacht op mijn kont. The Green Destiny stuitert een andere kant op. Gelukkig heeft mijn personage een broek aan onder haar tuniek, aangezien ik wijdbeens neer ben gestreken.
'Deze strijdster moet nog even verder trainen,' grinnikt een stem boven me. 'Het kostte me geen enkele moeite om je te ontwapenen.'
Ik kijk op. Recht in het gezicht van... Pikachu? 'O ja, misschien moet ik les nemen van het grote gele monster dat gevangen kan worden met een bal,' grom ik nijdig.
'Maar dan moet je me wel eerst vangen,' zegt hij zacht, terwijl hij zich naar me toe buigt.
Ik rol met mijn ogen en onderdruk de neiging om zijn voeten onder zijn lichaam vandaan te maaien. Op handen en knieën krabbel ik weer overeind en ga op zoek naar mijn zwaard.
'Zoek je deze?' Uiteraard heeft Pikachu hem het eerst gevonden. Pesterig houdt hij The Green Destiny omhoog.
'Ja, ik zocht die,' zeg ik met een zucht. 'Ga je hem nog teruggeven of wil je 'zoek stok' met me spelen?'
Sjoerd barst in lachen uit. 'Hier is geen eer aan te behalen. Ik zou het maar opgeven, als ik jou was.' Hij slaat Pikachu op zijn schouder.
Ik maak gebruik van het moment en gris mijn zwaard uit zijn handen. Als ik me omdraai, zie ik dat Rick in gesprek is met een of ander blondje. Zijn hand ligt laag op haar rug terwijl zij lacht om iets wat hij zegt. Ik bal mijn vuisten. Waarom is hij daar als eerste naartoe gelopen?
Mijn blik glijdt naar beneden, naar de rok van haar jurk. Of nou ja, rok... Het ziet er meer uit als een soort brede zoom of een lang t-shirt. Rood uiteraard. De ronding van haar billen piept er nog net onderuit. Ze lacht nogmaals als Rick iets zegt en ze legt haar hand op zijn bovenarm.
Ik bijt op mijn lip. Misschien moet ik gewoon naar ze toe lopen en me in het gesprek mengen. Of misschien...
Rick buigt zich voorover en drukt zijn mond op de ongetwijfeld opgespoten botoxlippen van het blonde mens, met die ene kleine beweging mijn hele avond verknallend.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Hier vind je het complete e-boek:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten