maandag 9 maart 2015

Voorlezen in de trein op 15 maart

De Boekenweek is in volle gang en traditioneel mogen de lezers op de laatste zondag van de week gratis reizen met het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is dat extra leuk: een groep schrijvers uit heel Nederland zal op zondag 15 maart de trein nemen en voorlezen uit eigen werk. Ook ik doe daaraan mee en ik zal de trein vanuit Dronten nemen. Tussen 16:00 en 17:00 uur ontmoeten de schrijvers elkaar bij Julia’s op het station in Amersfoort. 

Wie gaan er mee?
Tien auteurs hebben tot nu toe toegezegd mee te doen met de voorleesactie. Liefhebbers van thrillers kunnen terecht bij Ilse Ruijters en fans van humor en romantiek zijn aan het juiste adres bij Yara March, Eline Stiekema en mij. Voor de fantasten zit Terrence Lauerhohn in de trein. Sherry Hussain, Katja de Man en Niels Roelen lezen voor uit hun romans en Lydia Rood vertegenwoordigt haar omvattende oeuvre voor zowel volwassenen als kinderen. Theo Jongedijk en Leonie Linssen ten slotte lezen voor uit hun non-fictieboeken. Via social media laten de schrijvers regelmatig weten in welke trein ze op dat moment voorlezen. Treinreizigers kunnen dit volgen op Twitter via de hashtags #SchrijversDieSporen, #Boekenweek en #Voorleesactie.

Oorsprong van de actie
De actie is bedacht door schrijfster Yara March en haar uitgever 202Publishers. Vorig jaar las March al voor in de trein en ontving daarbij zulke enthousiaste reacties, dat uitgever en auteur dit jaar besloten om ook andere schrijvers uit te nodigen. Op deze manier willen ze de Boekenweek kleurrijk afsluiten. 

De deelnemende auteurs:
Yara March
Ilse Ruijters
Lydia Rood
Terence Lauerhohn
Sherry Hussain
Eline Stiekema
Lily Frank
Katja de Man
Theo Jongedijk
Leonie Linssen
Niels Roelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten